Thursday, January 22, 2009

Kenagan Terindah

salam..aku just nak kongsi ngan korang pic2 aku dengan mia..so ejoy..




1.nie pestime aku bergambar dengan mia..masa nie kat open house stacy..aku rase teruja bila pertama kali bergambar dengan mia...haha...walau pon aku x hensem..sudi juga bergambar dengan aku..tq yeah..

2.nie pertama kali bergambar selepas menjadi pasagan..kali pertama keluar date...dekat one utama...hahha..masa ni..aku lah org paling heppy di dunia..ahah...aku syg die sgt2...love mia..


3.pic nie masa dekat ktv jalan imbie...masa ni befday kos...and masa ni la kali pertama mia pangil aku HUBBY..aku suke sgt die pangil aku HUBBY...bila aku teringat balik masa ni..aku akan menagis..bertapa syg nya mia kat aku...
4.nie masa picnik kat gabai...mia x boleh mandi lama2 sebab die cepat sejuk..so aku pon x la suruh die mandi..but aku nk ucap terima kasih kat die..id die x sokong aku..x munkin aku akan sampai kat puncak gabai nieh...hehe..aku gemok..x larat weii..hahah...


5.nie masa separuh akhir muzik2..haha...sweet ja..baju sama..seluar warna pun sama..haha...biase la sedang hangat bercinta..haha..love u..



6.masa nie kat umah stacy..ada makan2 seba die layak ke AJL..ehhe..kami plan pakai serbe itam..haha..kire jalan mesti sedondon..kata couple..hahah...love u..!!!



7.masa nie besday michie...hehe. kami pakai baju hitam lagi...sebab aku suke pakai warne hitam..so mia ikut ja..mia seorg yg peyabar...baik orgnya...untung sapa dapat kawin dengan nya..hehe..

8.nie masa kat klcc...nie masa hari natal x silap aku.. 25.12.08..aku kiar date ngan mia..pestime tengok wayang dengan awek..peh..baru aku tahu..best nye kuar tengok wayang dengan awek..hehe..love u...tq yeah..!!!

9.masa nie kat taman desa..meting sfc..haha..die pakai baju liverpool..mentang2 la peyokong liverpool..haha...masa ni aku ada belikan die cokelat..cokelat murah2 ja..but aq tahu die suka..haha..so pestime die suap nieh..haha...tq yeah..saya betul2 menghargainya..

tu ja pic yg aku ada..sebab tu ja aku ada..1 ja aku nk ckp kat mia...aku sayang syg kat die...walau ape pon...aku akan syg die..die lah cinta terindah yg pernah aku ada..

30 comments:

NakamicHiE said...
This comment has been removed by the author.
lobess said...

nik... ;-)

TepungPelita said...

ya lobes...

ann said...

dont give up... jalan ko masih panjang.. masih ada peluang lg... amik masa.... jgn give up!! ok beb!!!

haori said...

nik...romantik jugak kisah ko...
ko jaga la mia k..
aku doakan korang bahagia selalu...

TepungPelita said...

haori..aku dah x boleh jaga die...

die dah x nk kat aq...

apa aku mampu buat skarang..

baru aku sedar betapa berharganya die bagi aku..aku x pandai jaga die...aku gagal..aku gagal..

z a r i t h n u r said...

nikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
sweet couple bah kamu ni..jgn la gaduh2. xbest suda ni...jgn sedey2..tuhan tu bersama org2 yg sabar..doa+usaha selalu..dont give kalau masih ada cinta..
waahhh!!pakar x aku?muehehehehe..
aku doakan kamu yg terbaik..
mia..jgn majuk lama2 ya..syg kamu bdua.. :)

TepungPelita said...

nebes...die bukan gajuk...die dah tingalkan aku...apa aku nk buat...aku kehilangan 1 insan istimewa dalam hidup aq...x munkin aku akan cari ganti..die cinta teragung aku...

TepungPelita said...

ann...aku x give-up lagi..aku akan berusha sampai die ckp kat dpn muka aku "eh ko bela la" dan waktu tu..aku akan pergi..pergi untuk selama2nya...

::sunshine:: said...

sob...sob..sob..
sabar ek nik..aku dpt rasa perasaan ko skang..
caya laa kat aku..
ada jodoh x kemana...
aku pnah merasainya.....
uuuwwwaaa...sabar ekkkkk

TepungPelita said...

jodoh tengah gelak kat aku skang...

x apa sun..tq yeah...betul..if aku diberi 1 peluang...aku x akan sia2kan...

The Hobbit Frodo - The Ring Barrier said...

Nik .... i dun no who u r ... where ur from ....

satu jew nak kata. LELAKI kene kuat and tabah! putus chenta mmg perit lagik2 bila ko dah buat mistake yg ko x sedar leh hurt ur gf badly!

Ni dugaan hidup nikkk. Stacy penah "jatuh" waktu bt psmbahan live kt TV ari tu n kene hentam ... kita as peminat pown terasa sakitnya ... apatah lagi stacy!! but then, dia bgkit balik tnpa menoleh g >>> and wat peminat setia & pendengki tegar berdiri n bagik stnding ovation n said ... wat a perfmnce!!!

Tuk kau plak, bt masa ni ... dugaan tgh dtg kat kau coz Allah sayang kat kau n nak jadikkan kau agik matang dlm hidup! Maybe pasni ... kau akan kata "syukur Tuhan tuk dugaan ni" .... maybe masa tu ko akan gelakkan perr yg ko dah wat skank >>> meroyan x hengat kat blog minta nasihat n petua bagai nak pikat Mia balixxx .... kuikuikuikui

bro, kuatkan hati, rasional ... doa dan beri Mia masa. Jalani hidup dgn tenang & figth the moon light !!!!! u can do it!!!! teruskan usaha dan doa ...

P/S: Mia .... memaafkan mmg mudah, tapi melupakan sukar. i know ... but, kenangkan apa yg korank dah lalui bsama n nik pun dah insaf (insafff kewww??)... x salah memaafkan and bagi peluang kedua. Tp, andai "itu" takdirnya ... maka redha lah korank berdua terima ketentuan Allah yang maha esa ni!

wassalam

yang benar sebenar benarnya

-Perindu Yang Selalu Berahsia-

TepungPelita said...

tq kawan...

hope mia baca apa yg ko tulis..

harap2 sudi lagi die nk bukak bloh insan hina mcm aku nih..
insan jijik mcm aku nie..

eleza737 said...

ermm ermm ermm hi nik..
saya eleza dari wangsa maju (dekat je dgn rumah awak)
saya nak luahkan perasaan sket laa
(((mcm dialogue makcik yang serang memey kat WHI plak hahaha)))

hmmm nik.. jangan gibab k..
ko muda lagi.. jauh lagi pejalanan..
banyak lagi onak duri ranjau yang ko bakal harungi..
dan pabila dikau dilanda onar seperti ini.. janganlah dikau memencilkan diri..
bangkit laaa dikau umpama pheonix bangkit dari abu dan terus berusaha mendapatkan sesuatu yang engkau betul2 ingin miliki..
sesungguhnya berkat usaha dan doa kau.. impian engkau itu akan termakbul..
Allah akan senantiasa membantu kita sekiranya kita ikhlas berusaha..
Hatta jauhkan laaa perkataan 'berputus asa' kerana syaitan yang direjami Allah senantiasa berada disebelahmu bersorak kegembiraan sekiranya kamu betul2 berputus asa..

to mia,
apa yang saya dapat saksikan adalah nik betul2 ikhlas dan sayang akan hubungan anda berdua ini..
ikatan kekasih yang telah kamu berdua bina tidak sampai setahun jagung tapi hanya 3 bulan pisang..
janganlah kamu terlalu ambil hati atas kesalahan2 nik (dan nik jugak begitu sebaliknya)
jika benar kamu berdua menyayangi antara satu sama lain.. maka bertoleransilah kamu..
bayangkanlah pasangan yang telah bersama 1 tahun mahupun 100 tahun mahupun 1000 tahun imran ajmain.. banyak onak dan duri mereka redahi dan mereka maih bersama.. kenapa?
kerana kasih sayang yang utuh di antara mereka..

wehh aku ngarut je ni.. wakakakka
namum, kalau ade ayat2 kat celah tu boleh diguna pakai maka pikir2kan laaa..

andai tiada jodoh antara kamu,
maka redha lah kerana setiap insan telah Allah ciptakan berpasangan..
kalau x jumpa pasangan di dunia..
InsyaAllah di akhirat kelak..

namun jangan jadikan alasan 'tiada jodoh antara kami' sebagai alasan untuk kita berhenti berusahaa..

hargailah mereka2 yang menyayangi kamu sebelum mereka itu pergi selama2nya..
hargailah mereka yang menyayangi kamu kerana tanpa mereka.. kamu tidak akan disayangi..

hargailah nyawa kerana anda mampu mengubahnya..

pesanan khidmat masyarakat dibawa khas oleh Syarikat Kapal Terbang Uganda Eleza737..

my 1 cents yang sungguh x berharga

eleza737 said...

aku buat karangan ke..?
wakakakakaka

TepungPelita said...

ram..tq yeah...aku berjanji x akan putus asa..aku akan berusha..sampai aku masih terdaya...dan mampu untuk berusha...aku syg hubungun aku ngan mia..aku ada buat salah ngan die...aq sedar..aku sedar sgt2...bila aku kata aku meyesal..mia ckp"DAH TERLAMBAT" makna nya..terlambat lah iya...hmmm...sedihh!!

Anonymous said...

nik sabar jer laa..
anggap sume tu pengalaman...

-edos-

Anonymous said...

thanks cz sudi lagi post gamba i kat blog u...emm baguslah kalau u terus tabah..u pikir lahh dulu ya....emmm..kalau u nak luahkan perasaan u pada i...insyaalahh i akan dengar...walaupon kita dah xda papae..but i still boleh jadi kawan u yang baik,pendengar yang setia...ingat u......selalunya KITA X KAN DAPAT PERSAN APA YANG KACA DAN MANA YANG PERMATA DI DEPAN KITA...JADI PIKIR2 KAN L;AHH SENDIRI....

CikCahaya said...

salam nik.........hiks....
insyaallah nik pasti ade jln yg terbaik wat anda.....pade awalnyer kite mmg bahagia....kemudian kiter di landa badai....badai yg di landa oleh nik tidak akan berterusan...insyallah pasti de jln yg terbaik buat dirimu...kesedihan takkan berpanjangan sebaliknya kebahagian yg akan berterusan hingga ke akhir hayat......aku hrp ko tabah nih la di namakan dugaan sedangkan suami isteri punya dugaan dlm kehidupan inikan pula ko dan mia yg hanya berkapel..Tuhan nk uji sama ade sabar atau tidak tahap keimanan seseorg tuh...satu lagik ko kena berubah baik dari segi tutur cara ko perempuan tak perlukan kekerasan malah kelembutan....selagik terdaya aku akan mencuba menolong ko sbb ko kwn aku wlu tak kenal mane pon ok...so lepas nih kene hargai dan fahami ati n perasaan psgn ko tuh ok... aku doakan yg terbaik wat ko n mia.........

TepungPelita said...

cc...aku hampir putus harapan..but ann,cesper,liana,anip,capik and ko suruh aku terus berharap dan berusha...aku akan berusha...aku akan cuba...sampai nanti suatu saat...x ada cintaku dapat..masa tuh..perlukah aku lari ke hutan belok ke pantai??? cc..aku sangup buat apa sahaja..asalkan die kemali pada aku..

NakamicHiE said...

wuit nik??apa dah jadi ni?
atukeii
tetiba lak..

ArFan said...

Salam Nik,

Apa suda jadi?Adeiii..ketinggalan btul aku skang..Hmm..cter kat aku nnt..yg penting, sebelum buat ape2 kputusan, berbincangla dgn waras.."Jgn ikut kata hati,nnt mati jwbnya"..bertindak menggunakan AKAL, bukan NAFSU.
Sabar ok...

Yang Benar,
Dr.Love

TepungPelita said...

chie...xaxau la...aku bingung...

zuli2 said...
This comment has been removed by the author.
zuli2 said...

sabar2 nik... setiap percintaan mmg la ada dugaan... mungkin ni la dugaan terbesar buat kau stakat ni... ko jgn salah kan diri kau k... sabar2... ... ko jgn la salah kan diri ko sgt k... nnti ko tesyen sgt sampai buat benda2 yg di luar batasan nnti... relax k..

TepungPelita said...

zul..TQ YEAH..ko la kawan aq..doa2 kan la yaa..

eleza737 said...

jelesss aku.. blog aku xde pon sampai 20++ kumen.. grrrr

TepungPelita said...

hahha..ko ram..dieorg semua kesian kat aku..hehe..

CikCahaya said...

gud luck nikckkkkk aku doakan yg terbaik wat ko ok ingt Tuhan pasti ade di sisi kite maka luahkan aje padaNya kerna Dia itu Maha Mendengar dan YG tidak tdur..ape yg ptg usaha tuk berjaya ok.segala usaha pasti akan membuahkan hasil yg indah dan cantik..........kehidupan yg kedepan adalah lebih baik dari kehidupan di belakang sane...........klu da jadian ngn mia jan lupe msj aku ok aku nk tau kabar gembiraaaaaaaaaaa
ikhlas dari CikCahaya aka CC----

CikCahaya said...

mulakan setiap ahri dengan senyuman hahahha ermm....kim slm mia sbb aku takleh cet da ok..bye assalamualaikummmmmmmmmmmmmmm