Friday, February 20, 2009

Kisah Cinta Ku

sejauh mana kau pergi,aku tetap menanti
menati dengan penuh tidak pasti,sampai bila aku perlu menanti
adakah sampai aku mati? perlukah aku menanti mu?
dari sudut kecil aku berkata..perlu..kerna..aku cinta padamu..
kenapa masih cinta kan dia?? sebab..die cinta terbaiku..
walau die curang padamu? memang aku tidak sangka..
tetapi..lelaki itu munkin terbaik untuk nya...
dan pada masa itu..aku tidak berkerja..
tidak berduit..munkin aku hanya mampu memberikan
kasih dan sayang..bagi aku sudah cukup..tapi...
tidak bagi dia..dia perlukan lebih...lebih dari segalanya..
tapi aku tidak mampu memberikanya..
semalam..genap 1 bulan kita tidak bersama..sunyi kurasakan.
sedih,pilu,hancur hati ku..tertapi kau..bergelak,bersuka ria...
aku fikir..lebih baik aku lupakan kau..x perlu untuk di fikirkan lagi.
apa yang aku perlu lakukan..teruskan kehidupan...
ada kah dia pernah terfikir tentang diri aku?? sehat ke aku..?
dah makan ke aku?? nampak nya..tidak..tidak..aku x peduli semua itu.
kawan2 aku sudah cukup untuk menceriakan aku..pergi lah kamu..
hapuskan kenagan bersama ku..pergi..aku akan menghapuskan semua
kenagan kita..kerna enkau sudah lama melupakan nya..
walaupun singkat masa kita bersama..banyak kenagan manis kita jalani..
aku akan buang segalanya hari ini..tidak 1 pun yg akan megigatkan tentang
hubungan kita..terima kasih untuk segalanya...


"ya ALLAH..jika die benar2 untuk ku..atau telah dijodoh untuk ku..
kembalikan lah die kepadaku 1 hari nanti..kalau die bukan untuku..
hilangkan die dari pandanganku dan fikiran ku..hapuskan lah
semua kenagan ku bersamanya..andai kata die bukan miliku..aminn.."



~ 7~

10 comments:

chumichugus said...

amin.

Anonymous said...

amin nik...tpi please, jgn bls dendam pd p laen...
sayangi Allah dan Rasulnya sblm nik mencintai manusia...
ingat 2

Anonymous said...

nik....jgn sedey2 k...just not meant 4nik kot....huhu....






...eiyla.....

Anonymous said...

1.nak taya nik sikit k..selalu ker "dia" mintak kat nik macam2??barang ker??bukan dia nak pulangkan semua nik tapi nik yang x nak ker???
2.rasanya dia ada sms nik jugakkan tp nik kata x yah ganggu idup nik lgkan??

TepungPelita said...

1.nik kasi barang2 seua iklas..sebab die pernah jadi awek nik...and nik x pernah mintak balik pun....!

2.msj bukan tanye kabar...
msj nk tanye pasal lain..so perlu ke jawab mende2 lain...

tq lana coz bertanye kan soalan...

TepungPelita said...

memang die x pernah mintak...

tapi nik kasi iklas...and x perlu kasi balik..

and x pernah mintak balik..

tanye die..pernah msj tanye kabar??

nik dah makan??

sehat ke??

x kan..

msj mende yg x perlu dijawab...

msj2 yg mcm tuh memang megangu..!

chumichugus said...

plz don't hurt dis frenz anymore...pity him....

okfind88 said...

nik..pape pown...jgn bersedey kerna sorang perempuan..im speechless...

pasrah said...

relax nik.. aku kena lagi macam palat.. bkn skali tp 2 kali dr org yg sama... setahun aku bertahan & bersabar, last2 aku give up.. tp masih teringat2.. mmg tersungkur gila life aku ...

surie said...

chaiyok2 adekku..takdir Allah itu penuh dengan rahsia..mungkin x nampak hikmahnya hari ini..tapi yakin saja..Allah sudah sediakan yang lebih baik untuk ko..